preskoči na sadržaj

Učenički dom Ivanić Grad

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 6. 2015.

Ukupno: 65683
Događanja u domu
IZLET U LOVRAN
Lidija Križanić / datum: 13. 7. 2022. 12:41

Izlet u Lovran

30.6.2022. godine naš ravnatelj, gospodin Almir Alimanović, vodio je djelatnike Doma na Izlet u Lovran. Posjetili smo Učenički dom Lovran gdje su nas jako lijepo primili i ugostili. Posebno nas je oduševila toplina i ugođaj prekrasno uređenog Doma. Nakon posjete Domu otišli smo na kupanje na gradsku plažu. U povratku smo svratili na večeru u Slunj, malo krivudavim putevima, ali ipak smo stigli i dobro se najeli.  U Dom smo se vratili u kasnim satima prepuni dojmova  i  zadovoljstva.


[OPŠIRNIJE]LJETNO DRVO ZAHVALNOSTI
Lidija Križanić / datum: 13. 7. 2022. 12:35

LJETNO DRVO ZAHVALNOSTI

U sklopu preventivnog programa pedagoginja Snježana Grbić provela je završnu aktivnost „Ljetno drvo zahvalnosti“. Učenici su izrazili zahvalnost na kraju školske godine lijepim porukama i okitili njima drvo.


[OPŠIRNIJE]VEČER MATURANATA
Lidija Križanić / datum: 27. 5. 2022. 22:09

VEČER MATURANATA

U ponedjeljak, 23. svibnja u restoranu Garfield oprostili smo se od naših maturanata. Večer maturanata je bila prilika da se prisjetimo svih godina koje su naši maturanti proveli u Domu, ali i da se lijepo zabavimo. Dakle, bilo je svečano, pala je i poneka suza....a onda smo se svi lijepo opustili, fino večerali i zabavili uz pjesmu i ples!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA INOVACIJA
Lidija Križanić / datum: 27. 5. 2022. 22:07

IZLOŽBA INOVACIJA

19.5.2022. godine odgajateljica Nevenka vodila je zainteresirane učenike našeg Doma na  7. izložbu inovacija „I3G“  u sportsku dvoranu Srednje škole „Ivan Švear“ u Ivanić-Gradu. Izložba je bila jako zanimljiva našim učenicima, a u nekim aktivnostima su i sami sudjelovali.


[OPŠIRNIJE]DANI OTVORENIH VRATA
Lidija Križanić / datum: 27. 5. 2022. 22:04

DANI OTVORENIH VRATA

19. i 20. svibnja 2022. godine imali smo Dane otvorenih vrata Učeničkog doma u svrhu promidžbe i prezentacije Doma za učenike osmih razreda.  U Domu smo pripremili malu izložbu događanja i aktivnosti kroz godinu,  a u suradnji sa  SŠ „Ivan Švear“ imali smo štand ispred škole sa promidžbenim materijalima i tako dodatno prezentirali Dom.


[OPŠIRNIJE]DOMIJADA
Lidija Križanić / datum: 2. 5. 2022. 12:13

45. REGIONALNA DOMIJADA

U subotu,  30.4.2022. godine bili smo na 45. regionalnoj Domijadi u Čakovcu. Sudjelovali smo na izložbi likovne i primijenjene umjetnosti, područje modni dizajn te u sportskom dijelu Domijade: stolni tenis ž. i m., odbojka ž., badminton ž. i nogomet m. Ponosni smo na naše djevojke koje su nam donijele brončana odličja.

Osvojili smo četiri brončane medalje.

   

 

 


[OPŠIRNIJE]STOLNI TENIS
Lidija Križanić / datum: 13. 4. 2022. 19:32

SUSRET S UČENIČKIM DOMOM KUTINA

U utorak 12.4.2022. godine pedagoginja Snježana Grbić organizirala je susret u stolnom tenisu s Učeničkim domom Kutina. Iz Kutine su nam došli učenici Josip Tutić, Antonio Mužić i David Sorić, a vodila ih je  odgajateljica Ines Kovačević. Za naš Dom su igrali: Karlo Vasko, Mateo Rustja, Ivan Vodošek, Emanuel Mučan, Nelly Džanić i Ivona Dandić. Igra je bila prijateljska te su se svi dobro zabavili i lijepo družili, ali i pokazali da znaju igrati stolni tenis.


[OPŠIRNIJE]AKCIJA
Lidija Križanić / datum: 13. 4. 2022. 19:26

ZAZELENIMO DOM

Pedagoginja Snježana je tijekom drugog polugodišta imala niz pedagoških radionica s ciljem podrške razvoja mentalnog zdravlja učenika.  Akcija „ZAZELENIMO DOM“  dio je tog programa, a obuhvatila  je obilježavanje „Svjetskog dana zdravlja“ (aktivnost provela odgajateljica Lidija),  „Dan planeta Zemlje“             ( aktivnost provela odgajateljica Snježana) te akciju sadnje cvijeća koja je počela u utorak 12.4.2022. i nastavit će se tijekom travnja.


[OPŠIRNIJE]IZLET
Lidija Križanić / datum: 4. 4. 2022. 21:17

IZLET U BEDEKOVČINU I TUHELJSKE TOPLICE

U četvrtak 31.3.2022. godine krenuli smo na Izlet prema Bedekovčini.  Kiša koja nas je pratila cijelim putem, nije pokvarila raspoloženje veselih putnika u autobusu. Bilo je to šaroliko društvo učenika i djelatnika našeg Doma. Prva destinacija bio je Učenički dom Srednje škole Bedekovčina, čiji su nas djelatnici i učenici oduševili toplim prijemom i ugodnim druženjem. Nakon fine zakuske i razgledavanja Doma, domske nogometne ekipe odigrale su prijateljsku utakmicu u kojoj je domaćin pobijedio. Nakon ručka zahvalili smo se domaćinima i krenuli prema Tuheljskim Toplicama gdje se većina učenika kupala, a ostatak grupe se prošetao po naselju. Na povratku je bilo veselo, zbijale su se šale, a čula se i pjesma.


[OPŠIRNIJE]PROLJEĆE U DOMU
Lidija Križanić / datum: 10. 4. 2022. 19:52

PROLJEĆE U DOMU

Proljeće smo dočekali u nedjelju 20.3.2022. godine u 16,33. Odgajateljica Lidija organizirala je igru asocijacija na riječ proljeće. Svi učenici i studenti koji su se zatekli u to vrijeme u Domu pozdravili su proljeće s osmijehom na licu i napisali asocijaciju koju u njima budi pomisao na to godišnje doba. U proljetnom ritmu nastavila je i odgajateljica Snježana sa svojom Malom tvornicom kreativnosti nizom kreativnih aktivnosti. Obilježili su Međunarodni dan zaštite šuma (21.3.), Svjetski dan voda (23.3.), brinuli se o prirodi, sortirali, odlagali i reciklirali otpad, te okitili Dom prekrasnim cvjetovima od krep papira.

  


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL SVJETLA
Lidija Križanić / datum: 20. 3. 2022. 17:05

FESTIVAL SVJETLA

U četvrtak 16. ožujka 2022. godine bili smo na Festivalu svjetla u Zagrebu. Očaravajući svjetlosni efekti često popraćeni prekrasnim tonovima odveli su nas nakratko u čudesni svijet mašte. Posebno nas je oduševila Crkva sv. Katarine svjetlosnim projekcijama na njenoj fasadi. Cijeli festival je bio prekrasan i pun inspiracija. Nositeljice aktivnosti su bile  odgajateljice Snježana i Lidija.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI DAN NEPUŠENJA
Lidija Križanić / datum: 20. 3. 2022. 17:02

HRVATSKI DAN NEPUŠENJA

Hrvatski dan nepušenja obilježen je u našem domu radionicom koju je održala odgajateljica Nevenka Srdović za učenike prvih i drugih razreda. Cilj radionice je bio upozoriti na štetnost pušenja i usvajanje pozitivnog mišljenja o mogućnosti prestanka pušenja. Učenici su pomoću „stroja za pušenje“ koji su sami napravili mogli vidjeti kakve posljedice na njihovim plućima ostavlja svaka cigareta.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN ŽENA
Lidija Križanić / datum: 9. 3. 2022. 13:52

MEĐUNARODNI DAN ŽENA  

Jučer je u našem Domu obilježen Međunarodni dan žena- 8. ožujak. Odgajateljica Sanja Tortić izradila je pano na temu Dana žena i motivirala učenice i učenike na razmišljanje o položaju žena i njihovoj ulozi kod nas i svijetu. Učenice su nakon razgovora napisale što bi poručile kao žene i zbog čega su ponosne što su žene, a učenici su napisali zbog čega poštuju žene. Bilo je prekrasnih i motivirajućih poruka kako od učenica tako i od učenika.

 


[OPŠIRNIJE]FAŠNIK
Lidija Križanić / datum: 2. 3. 2022. 18:54

FAŠNIK U DOMU

U utorak 1.3.2022. godine obilježen Fašnik u našem Domu. Odgajateljice Snježana i Nevenka organizirale su fašničko veće i ludu zabavu.  Voditeljica programa bila je Lucija Krunić, u komisiji su bili Mladen Čavlović, Dino Šimunec, Luna Gruber, Laura Tečec, Magdalena Cvetić i Nikola Marić ( student), hostese su bile Erika Miljak i Ema Pecirep, a Laura Prankić je sve ovjekovječila za buduće generacije.

Ove godine imali smo 10 ekipa koje su se natjecale:

Klaun (Marin Sliško)

Djevojačka škola (Petar Pavlić, Gabrijel Kovačević, Karlo Vasko, Marko Cvišić, Matija Tomac, Karlo Gebih i Patrik Marijanović) )

Svadba (Nika Rusan, Ivona Dandić, Ema Podolnjak, Nelly Džanić, Juraj Haleuš i Ivan Vodošek)

Šeik (Patrik Kos)

Meksikanac (David Ćuk)

Žaba ( Josipa Vuksan)

Petica (studenti: Stella Dragišić, Mirjam Matković, Marina Crnjak, Vinko Dogaš, Petar Oslovar, Nino Flajsig, Mislav Jagač, Stjepan Dragišić, Luka Šulentić)

Dvije strane (Lana Štimac i Karla Stipć)

Kostur (Dora Štefanac)

Vatrogasci (Martina Vrban i Sara Radanović)

Komisija je imala težak zadatak jer su svi bili jako dobri i super su se maskirali.

Prvu nagradu dijelile su učenice „Dvije strane“ i ekipa studenata „Petica“. Glavna nagrada je bila LAMBORGHINI URUS, a ostale ekipe su nagrađene čokoladama.

Na kraju svega svi su pozvani na ludi provod i krafne uz moto:

Pametni noriju za fašnik, a bedaki dan saki!

 

 


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Lidija Križanić / datum: 18. 2. 2022. 18:31

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Nacionalni dana borbe protiv vršnjačkog nasilja-Dan ružičastih majica“ u našem domu obilježavao se tijekom cijele veljače.  Nositeljica aktivnosti pedagoginja Snježana Grbić održala je niz aktivnosti sa svim učenicima doma:  pisanje poruka protiv nasilja, razgovor o nasilju,  uređenje pano i domskog prostora pozitivnim porukama.


[OPŠIRNIJE]VEČER S VELEČASNIM
Lidija Križanić / datum: 18. 2. 2022. 18:27

VEČER S VELEČASNIM

U srijedu 16.2.2022. godine na poziv ravnatelja, profesora Almira Alimanovića, u naš Dom došao je velečasni  Branko Koretić, župnik župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu.

Ovo je prvi takav susret u našem Domu, a nadamo se da će ih biti još jer smo proveli ugodnu večer u razgovoru i druženju s našim župnikom.  Župnik je svima nama poslao poruku kako je najvažnije biti i ostati svoj, ali važno je u tome imati vjeru  koja će nam dati snagu da izdržimo na tom putu.


[OPŠIRNIJE]VEČER ŠAHA
Lidija Križanić / datum: 18. 2. 2022. 18:23

VEČER ŠAHA

15.2.2022. u večernjim satima održana je u našem Domu „Večer šaha“ koju je organizirao odgajatelj Nedeljko Kukić za sve ljubitelje te zabavne igre. Večer nije imala natjecateljski karakter jer je cilj bio dobro se zabaviti i družiti uz partije šaha.

Sudjelovali su: Mladen Čavlović, Filip Kafka, Lovro Haleuš i Gabrijel Kovačević. Ostali učenici su gledali i uživali u napetoj šahovskoj igri naših učenika i odgajatelja.


[OPŠIRNIJE]PREVENTIVNI PROGRAM
Lidija Križanić / datum: 3. 2. 2022. 18:47

BRINEM O SEBI - BRINEM O DRUGIMA

U okviru preventivnih programa i brige za mentalno zdravlje učenika pedagoginja Snježana provela je slijedeće aktivnosti: „Godišnji ciljevi i kolaž snova“, „Naš Dom-moj otisak“ i „Emocije“.  Cilj radionica je bio: njegovati pripadnost domu, kako mudro postaviti ciljeve i prepoznati emocije.