preskoči na sadržaj

Učenički dom Ivanić Grad

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 6. 2015.

Ukupno: 65683
Danas: 10
O Domu

Osnovna djelatnost Učeničkog doma je odgoj i obrazovanje, smještaj i prehrana učenika srednjih škola, a provodi se kroz nekoliko razvojnih područja:

1. čuvanje i unapređivanje zdravlja,

2. socijalno i emocionalno područje,

3. kognitivni razvoj,

4. kreativnost.

Osim navedenih područja Dom provodi edukaciju iz  programa adaptacije, kulture življenja, multikulturalnog i odgoja za ljudska prava, program ekološkog odgoja i obrazovanja, prevencije nasilja i ovisnosti, spolnosti mladih i informatičkog obrazovanja.

Opći cilj odgojno-obrazovnog rada u Učeničkom domu je omogućiti psihofizičko sazrijevanje mlade osobe, a to obuhvaća psihofizičko zdravlje, razvijanje intelektualnih sposobnosti i usvajanje novih znanja, kulture ponašanja i ophođenja, estetskih vrijednosti, moralnih normi, humanosti, pozitivnog odnosa prema prirodi i okolini.

U programu slobodnog vremena i slobodnih-izbornih aktivnosti učenici mogu zadovoljiti većinu svojih interesa i afiniteta u Domu i Gradu kroz uključivanje u rad sekcija slobodnih aktivnosti (sportska sekcija, informatička sekcija, novinarska, kreativna, frizerska, kulturološka). U Ivanić-Gradu se učenici mogu uključiti u rad sportskih klubova (nogomet, košarka, rukomet, karate, kick boxing) i kulturno-umjetničkih društava i udruga ( aviomodelara, radio-amatera, ...), te Rock akademiju.

 

 ORGANIZACIJA RADA U UČENIČKOM DOMU

 Smještajni prostor

Kapacitet smještajnog prostora je 120 mjesta, raspoređenih u 12 stanova (oko 75 m- svaki), a u svakom stanu nalaze se dvije trokrevete i jedna četverokrevetna soba (ukupno 36 soba), sanitarni čvor s dva WC-a, kupaonicom s dva tuša i umivaonička mjesta, zajednički ulazno-garderobni prostor i zajednički balkonski prostor sa sjedalicama. Prostor je opremljen namještajem i opremom, a sastoji se od 3 ili 4 kreveta s noćnom lampom, zajedničke police za knjige  i pribor, radnog stola sa stolicama i radnim svjetlom, 10 odvojenih garderobnih mjesta, zajedničkog zidnog ogledala s vješalicama i policama za obuću.

Radni prostor

Učionički prostor (oko 200 m2) - postoje dvije učionice koje se koriste za izvođenje nastave, učenja, instruktivnog rada, izbornih, fakultativnih i izvannastavnih i slobodnih aktivnsti.

Informatička učionica (oko 80 m2) - koristi se za programe kompjutorske igraonice, programe informatičkih tečajeva za učenike i odrasle, za koje postoji verifikacija Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta te za programe instruktivnog rada (prema školskim programima).

Prostor za dnevni boravak (oko 80 m2) - u kojem učenici mogu koristiti slobodno vrijeme  uz različite sadržaje i aktivnosti.

Polivalentna dvorana (oko 250  m2) - opremljena je sportskim spravama i opremom i koristi se za sport i rekreaciju učenika, ostalih korisnika Doma i građana grada Ivanić-Grada.

Kuhinja s restoranom (oko 500 m2) - kuhinja je suvremeno opremljena, kapaciteta 1500 obroka dnevno.

Sportski tereni - Dom posjeduje jedno polivalentno asfaltirano igralište za rukomet, mali nogomet i tenis, jedno asfaltirano košarkaško igralište i travnati teren za odbojku.

 
preskoči na navigaciju